Dit jaar organiseert Stichting Survival Gendringen een survivalrun voor zowel wedstrijdlopers als recreanten. Op zaterdag 5 februari zal de wedstrijd zijn voor de jeugdlopers en recreanten voor de 6 of 9 km. Op zondag 6 februari zal de wedstrijd zijn voor de Middellange en Lange Survivalrun afstand en recreanten 9, 14 of 20 km.
Op deze pagina vind je meer informatie over de run.
De prijsuitreiking zal op zaterdag rond 13:00 plaatsvinden voor alle wedstrijdcategorieën.
Op zondag zal de prijsuitreiking rond 13:30 plaatsvinden voor de LSR en MSR. Het tijdstip van de prijsuitreiking voor de politiedeelnemers is nog niet bekend.

Kledingadvies

Van de wedstrijdorganisatie ontvang je een (vooraf genummerd) wedstrijdshirt. Zorg zelf voor een strakzittende sportlegging (de zgn. ’tight’) en sportschoenen met een grof profiel. De zogenaamde trailschoenen voldoen het best aan de eisen voor een survivalrun. Zaalsportschoenen zijn niet geschikt om mee door de modder te lopen en te klimmen (te glad profiel). Het is raadzaam om enige dagen voor de run de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Begin februari kan het 10°C zijn, maar het kan ook vriezen. Door regen en/of wind kan de gevoelstemperatuur zelfs nog lager liggen. De organisatie adviseert daarom om te zorgen dat je een thermo (onder)shirt bij je hebt. Na een aantal waterdoorwadingen kan de lichaamstemperatuur flink dalen en kunnen er verschijnselen van onderkoeling optreden. Om te voorkomen dat je huid water opneemt kun je die insmeren met vaseline of uierzalf. Bij veel zon en hogere temperaturen daarentegen loop je het risico op warmte-stuwing bij het aantrekken van teveel kleding. Kijk dus goed naar de weersvoorspellingen en hou de thermometer in de gaten!

Powered by Weer1.com

Start-/Finishterrein

Op en rond het terrein zijn een aantal belangrijke plekken tijdens onze survivalrun. Het start/finish terrein is bij atletiekvereniging Atletico’73, Waalstraat 5 te Gendringen. Volg onderstaande link voor info over het start-/finish terrein, waar je kunt parkeren en waar je je t-shirt kunt afhalen.

Parcours

Parcours voorverkenning niet toegestaan!
De ervaring leert dat er veel atleten zijn die de vrijheid nemen om van te voren het parcours te verkennen. Dit leidt tot overlast en is niet toegestaan! We zijn te gast op de percelen van vele grondeigenaren, zonder hen is er geen run! Met velen van hen is de afspraak  gemaakt dat het parcours  en de hindernissen  alleen gebruikt wordt  tijdens de wedstrijddagen. Als organisatie hebben wij beloofd er op toe te zien  en zullen diskwalificatie als sanctie inzetten. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.


Onderstaand het parcours van editie 2020. Een groot gedeelte van het parcours gaat over grond dat in eigendom is van particuliere mensen en/of bedrijven. Als Stichting Survival Gendringen hebben we toestemming om gedurende de dagen dat de survival wordt georganiseerd gebruik te maken van deze grond. We vragen u dit te respecteren en voorafgaand aan de wedstrijd of nadien dan ook niet de daarvoor aanwezige wandelpaden of wegen te verlaten en zich op private terrein te begeven!!!

Fietsroute

Zie hieronder de link naar de fietsroutes voor de verschillende afstanden. Tijdens de wedstrijddagen zullen we van iedere route een beperkte hoeveelheid afdrukken beschikbaar hebben bij de shirt-uitgifte ruimte. Wil je dus zeker zijn dat je een fietsroute beschrijving hebt, print deze dan zelf even uit.